Hjälp för dig som har en funktionsnedsättning i Jönköping

Är det så att du har en funktionsnedsättning i Jönköping, eller har en anhörig som har det? En person med funktionsnedsättning i Jönköping har ofta rätten till personlig assistans. För att få rätt sorts personliga assistenter så kan det vara skönt att få hjälp av en assistanssamordnare. Det är vad Kooperativet Olja är. Är det så att du fått beslut om assistans från kommunen eller från Försäkringskassan, så kan du välja att anlita dem som din assistanssamordnare.

För att få personlig assistans, så krävs det att du har en funktionsnedsättning, behöver hjälp med de grundläggande behoven samt att du är max 65 år gammal.

Ansöka om personlig assistans, det sker via kommunen eller via Försäkringskassan. Är det mindre än 20 timmar per vecka du behöver hjälp, då är det via kommunen, annars är det Försäkringskassan.

I Jönköping kan du med funktionsnedsättning få assistans

Du som har funktionsnedsättning i Jönköping och fått beslutat att du har rätt till personlig assistans, du har rätt att själv välja vem som ska sköta om assistansen och vilka som ska vara dina personliga assistenter. Det är ju av största vikt att de personer som ska hjälpa dig dagligen är några du litar på och känner dig bekväm med. I många fall kan personen i behov av assistans vara med och hitta de personer som ska jobba med en.

Om du behöver personliga assistenter, så kan du vända dig till Kooperativet Olja, så hjälper de dig med att hitta just de personer du behöver.